Provozní aktiv VKV – 12/2013

Třetí neděli v prosinci jsme se zúčastnili radioamatérského závodu na velmi krátkých vlnách ze stanoviště OK1KZQ/OK5Y. Hodinu před závodem jsme se všichni vysíláním posedlí sešli na kótě Pepř, 448 m u „Jílové u Prahy“. Sehraní a technicky nadaní, Martin OK3MAD a Mirek OK1DOM zapojili zařízení bez jakýchkoliv komplikací a mohlo se včas začít. V 9:00 SEČ „se ozval“ startovní výstřel a kluci Honza (12) a Ondra (13) se vrhli na vyhledávání nejsilnějších borců na pásmu. Jeden spojení dělal a druhý je zapisoval rovnou do notebooku se závodním deníkem Tučnák. A tak se stalo, že patnáct minut po odstartování závodu Honza předal mikrofon Ondrovi a ten udělal své historicky první QSO (spojení) na radioamatérských pásmech – se stanicí OK1KIR. CONGRATS GRATULATION Ondro!

Honza je známýHonza CQ CQ... svými sklony ke zpívání. A tak nás nepřekvapilo, když se v době, kdy zrovna žádná stanice neodpovídala na jeho výzvu, ozvala se křišťálově čistá melodie Síííík-jůůůů, Síííík-jůůůů cóóón-test. Margita hadr 🙂

 

Povedlo se udělat 57 spojení v pásmu 144 MHz (2 m). Nejdelší spojení se povedlo s Peterem DJ6XH z Německa; lokátor JN57 (353 km).Na pásmu 432 MHz (70 cm) jsme dlouho nevysílali, pouze poslední půlhodinu. A tak se povedlo udělat „pouze“ 11 spojení, přičemž nejdelší spojení bylo s Danem OM3WC ze Slovenska; lokátor JN88 (287 km).

Byly to krásně strávené 3 hodiny závodu. A už teď se těšíme na závod další. Tak snad v lednu zase naslyšenou. Mockrát děkujeme přátelům z OK1KZQ za přístup k jejich závodnímu zázemí!

73 a naslyšenou na pásmu pod OK1RAJ

Příspěvek byl publikován v rubrice Závody se štítky , , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

1 komentář: Provozní aktiv VKV – 12/2013

  1. josef napsal:

    Ahoj všichni – bezva aktivita OK1RAJ – congrats a držím palce i do budoucna, ale bylo by vhodné na stránky uvést, že tento RK není členem ČRK ani nepoužívá QSL službu. Zatím to tak vypadá, protože o Vás nemám žádné info a tak případně doručené QSL nemám kam poslat. GL Josef OK1ES vedoucí QSL služby ČRK.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

CAPTCHA
Reload the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code